Deel deze pagina!
twitter     facebook    

Buyan & Tamblingan tweelingmeren

Vanaf de bergpas in Munduk is een prachtig uitkijkpunt te vinden op de bergmeren Buyan en Tamblingan. De beide meren lijken een spiegelbeeld van elkaar te zijn, vandaar de naam tweelingmeren. In Tamblingan kan, langs de noordoever, een boottocht worden gemaakt in een boomstamkano. Het meer is het meest onbedorven van het eiland en gelegen in een vulkanische krater. Het wordt omringd door oerwoud met apen en veel vogelsoorten.

Het meer aan de rechterkant is Buyan. Iets groter dan Tamblingan, maar zeker net zo mooi.
Aan uw linkerhand ligt het Tamblingan meer. Hier kunt in alle rust met een boomkano een tocht over het meer maken en genieten van het uitzicht.

De omgeving van Munduk is vanwege het koelere bergklimaat geschikt voor gewassen en fruitteelt, dus vindt u in de omgeving mooie sawa’s en plantages van onder andere aardbeien. De bergpas in Munduk ligt vrij centraal op het eiland en biedt uitzicht op Singaraja aan de Noordzijde en de bergmeren aan de Zuidzijde. Vanuit hier rijdt u in 30 minuten naar Jatiluwih, de vruchtbaarste regio Bali, die bekend staat om de rijstterrassen, koffie en cacao. Ook het Beratan meer en de fameuze Ulun Danu tempel liggen hier om de hoek.