Deel deze pagina!
twitter     facebook    

Lovina

Het in het noorden gelegen Lovina Beach is een rustige badplaats met een mooi strand- en duikgebied. Lovina staat bekend om het strand van zwart lavazand en om haar dolfijnen. Deze kunt u vroeg in de ochtend in groepen aantreffen bij het nabijgelegen rif, maar u zult niet de enige op het water zijn. Lovina heeft een kleinschalig centrum met wat restaurants en barretjes waar u 's avonds terecht kunt voor een hapje en een drankje. Het Boeddhistische klooster en een van de vele openbare spa's en baden zijn aanraders.

De dolfijnenboot vertrek 's morgens vroeg wanneer de dolfijnen in groepen jagen op de nabijgelegen koraalriffen.
De meeste accommodaties in Lovina zijn eenvoudig maar wij kennen een paar goede uitzonderingen!
De zee is 's morgens vroeg nog vlak en rustig en ondanks de andere bootjes is het een leuke ervaring.
Bali staat onder andere bekend om de aromatische therapie├źn en massages. Veel accommodaties hebben een eigen salon.
De bevolking van Lovina leeft nog grotendeels van de visvangst, dus het strand ligt vol met traditionele vissersbootjes.

Het strand en het centrum van Lovina zijn verbonden met de resorts via een boulevard van roze stenen. Op het plein in het centrum staat een standbeeld ter ere van de dolfijnen, die de grootste trekpleister zijn van het kustplaatsje. De stroming aan de Noordkant van Bali is rustig, dus kan er ook naar hartelust gedoken en gesnorkeld worden. Vanuit Lovina worden er ook trekkings georganiseerd naar de bergen. U kunt hier ook fietsen of scooters huren om zelf rond te rijden.